Eva Adamczyková skončila na SP v Montafonu sedmá

Samková, Eva (snowboardistka)

Autor: Libor Frýdl

16. března 2024 20:16

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková se umístila na sedmém místě v prvním ze dvou závodů Světového poháru v rakouském Montafonu a ani v této sezoně nedosáhla na pódiové umístění. Po třetím místě v semifinálové jízdě obsadila stejnou příčku i v malém finále. Vítězství si odnesla Italka Michela Moioliová, která se také posunula na čelo průběžného pořadí seriálu.

Adamczyková nedokázala navázat na své druhé místo z páteční kvalifikace a na druhé místo z minulého závodu v Cortině d'Ampezzo. Na stupních vítězů se tak neobjevila potřetí v této sezoně. Nejhorší výsledek zaznamenala na začátku března, kdy skončila šestnáctá po pádu ve čtvrtfinále v Sierra Nevadě.

Závod žen musel být na chvíli přerušen kvůli poruše startovacího zařízení. Dvojnásobná světová šampionka Adamczyková, která vstoupila do Světového poháru s určitým zpožděním kvůli účasti v televizní taneční soutěži, se ve čtvrtfinále umístila na druhém místě. I když dlouho vedla, v závěru ji předstihla Němka Jana Fischerová.

Do semifinále vstoupila česká závodnice dobře, avšak později se před ni dostaly Moioliová a Australanka Josie Baffová. Přestože se Adamczyková snažila udržet kontakt, v závěru nestačila na další závodnice. V malém finále pak Adamczyková, která si v Montafonu v prosinci 2021 zlomila obě nohy u kotníků, nedokázala porazit Francouzky Léu Castaovou a Chloé Trespeuchovou. 
 
 

Témata: Eva Adamczyková (dříve Samková)