Eva Adamczyková si kvůli pádu na SP odnáší nejhorší umístění v sezóně

Samková, Eva (snowboardistka)

Autor: Libor Frýdl

3. března 2024 13:58

Ve druhém závodě Světového poháru v Sierra Nevadě nedopadla snowboardcrossařka Eva Adamczyková dobře kvůli pádu ve čtvrtfinále a nenavázala na sobotní druhé místo. V konečném pořadí obsadila 16. místo, což je pro ni nejhorší umístění v této sezóně.

Českým mužům se tentokrát také nedařilo. Jan Kubičík i Radek Houser, kteří v sobotu dosáhli životního maxima a obsadili šesté a sedmé místo, vypadli dnes již v prvním kole, zatímco Kryštof Choura skončil v osmifinále.

Adamczyková zvítězila v osmifinálové jízdě a udržovala se na první pozici i ve čtvrtfinále. Nicméně v poslední zatáčce narazila do rozbité trati a upadla do hlubokého sněhu. Další dvě soupeřky také spadly kvůli ní do hromadného karambolu a všechny skončily mimo trať.

Rozhodčí umístili olympijskou šampionku až na poslední místo v rozjížďce kvůli žluté kartě. Spolu s Švýcarkou Sinou Siegenthalerovou, která jako jediná dojela do cíle, poslali dál Belle Brockhoffovou. Australanka však kvůli zranění do semifinále nenastoupila.

Vítězkou se stala Italka Michela Moioliová, která se díky tomu posunula na druhé místo v průběžném hodnocení seriálu za dnes čtvrtou Chloe Trespeuchovou z Francie. Adamczyková se propadla z druhé příčky na šestou. Mezi muži zvítězil Francouz Merlin Surget. 

Témata: Eva Adamczyková (dříve Samková)