Ester Ledecká stále patří mezi špičku. Na SP vybojovala třetí místo

Ester Ledecká ukázala nový účes. 3

Autor: Libor Frýdl

3. března 2024 14:58

Lyžařka Ester Ledecká si ve superobřím slalomu Světového poháru v Kvitfjellu vybojovala třetí místo a získala tak první místo na stupních vítězů od svého návratu po zranění klíční kosti. 

Olympijská šampionka v této disciplíně z Pchjongčchangu 2018 zlepšila svůj výkon z přerušeného a nakonec předčasně ukončeného závodu v sobotu, kde obsadila čtvrté místo. Vítězství si odnesla Italka Federica Brignoneová, na kterou Ledecká ztratila pouhých 79 setin sekundy. Druhá skončila Švýcarka Lara Gutová-Behramiová.

Ledecká se tak po více než dvou letech opět dostala na stupně vítězů. Naposledy se tam objevila jako druhá ve sjezdu v Crans Montaně v únoru 2022. V norském Kvitfjellu se musela vypořádat s opakovanými přerušeními závodu kvůli mlze a nakonec překonala čtvrtou Norčanku Kajsu Vickhoffovou Lieovou s náskokem šesti setin sekundy.

Tento výsledek je pro Ledeckou devátým pódiovým umístěním v kariéře ve Světovém poháru a druhým v superobřím slalomu, který před čtyřmi lety vyhrála ve Val d'Isére. Na snowboardu si pak připsala dalších 37 medailových umístění v paralelních disciplínách.

Témata: Ester Ledecká