Ester Ledecká nedokončila sjezd ve Val d'Isere, vypadla po startu

Ester Ledecká se svým týmem.

Autor: Markéta Dosedělová

17. prosince 2023 15:24

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká si připsala neúspěch v superobřím slalomu Světového poháru ve Val d'Isere. I přesto, že vedla na prvním mezičase, vzápětí minula šestou branku, což znamenalo její předčasné vypadnutí ze závodu. Stejný osud potkal i dalších deset lyžařek z první třicítky startovního pole a celkem 26 z 58 závodnic nedokončilo závod.

Ester Ledecká, která se potýká s nemocí, se vracela na lyže po loňském zranění a ve Val d'Isere vyhrála super G v roce 2020. V sobotu skončila šestnáctá ve sjezdu, což byl její nejlepší výsledek od návratu do závodů.

V dnešním závodě nezopakovala svůj úspěch a předčasně ukončila účast. Mezi dalšími lyžařkami, které nenašly cestu k dokončení závodu, byly i favoritky jako Mikaela Shiffrinová, Lara Gutová-Behramiová a úřadující mistryně světa Marta Bassinová, které se potýkaly s nástrahami tratě, zejména v pozdějších pasážích.

Naopak Italka Federica Brignoneová si vedla bez problémů a vyhrála závod. Třicetiletá Brignoneová předstihla Norku Kajsu Vickhoff Lieovou o 44 setin a zaznamenala své deváté vítězství v superobřím slalomu Světového poháru v kariéře. Třetí příčku obsadila Sofia Goggiaová, která za Brignoneovou zaostala o 59 setin sekundy.

Lyžařský Světový pohár žen bude pokračovat 21. prosince slalomem v Courchevelu, zatímco Ester Ledecká se přesune do Davosu na závody v paralelním slalomu na snowboardu, které se konají 23. prosince. Navzdory nemoci doufá, že se brzy vzpamatuje a bude schopna pokračovat ve svém sportovním úsilí na snowboardu.
 
 
 
 

Témata: Ester Ledecká