Ester Ledecká dnes odpočívá po výhře! V sobotu byla opět suverénní

Ester Ledecká

Autor: Pavel Krejčí

10. března 2024 11:14

Fenomenální Ester Ledecká se v sobotu opět postavila na snowboard a nedala svým soupeřkám šanci. Vyhrála tak poslední závod Světového poháru v této zimní sezóně, jehož dějištěm byl německý Winterberg. 

Ledecká byla suverénní už v kvalifikaci, když v součtu dvou jízd zvítězila s téměř třívteřinovým náskokem před japonskou soupeřkou Cubaki Mikovou. Nejlepší pak byla i v samotném závodě. Nejvíce ji konkurovala rivalka ve finále. Sabine Schöffmannová nakonec ztratila 66 setin sekundy.

Česká olympijská vítězka pak označila sobotu za skvělý den. "Myslím si, že od začátku jsem jezdila hezké, vyrovnané jízdy. Všechno, co jsem chtěla, se mi povedlo. Jsem ráda, že jsem jezdila takhle rychle. Moc mě to bavilo," uvedla podle webu ČT sport.

V celkovém pořadí Světového poháru skončila nakonec třetí. "Celkově si myslím, že ta sezona dopadla dobře. Přestože jsem ve slalomu moc závodů nejela, umístila jsem se na třetí pozici celkově. Máme dost dobré skóre na té snowboardové straně. Tři závody, tři výhry jsou fakt dobré statistiky," dodala Ledecká. 

Témata: Ester Ledecká Snowboarding