Dopravní PEKLO v odpolední špičce na D1: Problémy v Praze i Brně!

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) 3

Autor: Jan Hrabě

26. července 2024 15:40 | Aktualizováno: 26. července 2024 18:41

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

Největší problémy byly hlášeny z výjezdu z hlavního města. Na třetím kilometru D1 ve směru na Brno musely být odstraněny následky dopravní nehody, po které na silnici zůstaly ocelové role vážící až devět tun. 

Policie avizovala, že dálnice bude po dobu odstraňování následků a opravy uzavřena. "V místě se tvoří dlouhé kolony. Prosíme řidiče, aby se tomuto místu vyhnuli," uvedli strážci zákona na síti X. Později dodali, že kolony zasahují hluboko do města. Situaci ze vzduchu monitoroval vrtulník. 

Podle webu dopravniinfo.cz se s omezením v provozu na začátku dálnice ve směru do Brna počítalo do dnešních 18:00. Policie krátce po uplynutí této doby oznámila, že provoz byl obnoven v plném rozsahu. 

Potíže jsou navíc hlášeny i z okolí Brna. Na 196. kilometru ve směru na Prahu musel být v pátek uzavřen pravý jízdní pruh pro havarijní stav povrchu vozovky. "Doprava je svedena do jednoho pruhu. Počítejte s kolonami a zdržením. Poměrně krátký úsek komunikace by měli silničáři opravit během víkendu," sdělili policisté. 

Témata: Dálnice D1 Dopravní nehody doprava Policie ČR