Dominance rudých býků pokračuje: Verstappen vyhrál úvodní závod nové sezóny F1

Max Verstappen

Autor: Zdeněk Tuhý

2. března 2024 19:09

Zimní přestávka jakoby nebyla a úvodní závod nové sezóny Formule 1 v Bahrajnu znovu ovládl holandský jezdec Max Verstappen na Red Bullu. Hned za ním dojel jeho stájový kolega Sergio Pérez, kterému v cíli Verstappen naložil 22 sekund. Za nimi skončil Carlos Sainz na Ferrari.

Přes zimu všichni doufali, že letošní ročník bude mnohem vyrovnanější, než ten loňský, ale realita je jiná. Max Verstappen před dnešním závodem vyhrál sedm velkých cen v řadě a dnešním dnem si připsal i ten osmý. Hned v prvním kole si Verstappen najel slušný náskok před konkurencí, nasadil tempo a to si po celou délku závodu kontroloval. Do cíle dojel s 22 sekundovým náskokem na stájového kolegu Sergia Péreze. 

Za Red Bully skončila obě Ferrari, na třetím místě dojel Carlos Sainz, který si pozici vybojoval na úkor kolegy Charlese Leclerca, kterému se nedařilo. Za touto čtveřicí dojeli jezdci Mclarenu a Mercedesu a na posledních dvou bodovaných pozicích se umístili jezdci Aston Martinu. V posledních kolech se o souboj postaral Russell z Mercedesu a Leclerc z Ferrari, který díky chybě Russella získal čtvrtou pozici. 

V první zatáčce prvního kola se odehrálo drama mezi Lancem Strollem a Nicem Hülkenbergem. Hülkenberg vrazil do zadní části Strollova auta a ten se roztočil, ale stačil se ihned vrátit na trať. Za to Hülkenberg musel do boxu pro nové přední křídlo. 

Závod se jel výjimečně v sobotu, kvůli ramadánu, arabskému svátku a stejně tak se pojede i následující týden v Saudské Arábii. 

Podle mnohých je o vítězi letošní sezóny již rozhodnuto, ale máme za sebou teprve první závod z dvaceti čtyř. 

Témata: Max Verstappen (jezdec F1)