Dobrá zpráva z Islandu! Žádný z českých turistů už není v umělém spánku

Nemocnice, ilustrační foto.

Autor: Jan Hrabě

17. června 2024 11:35

Na Islandu zůstává po páteční nehodě v nemocnicích asi deset českých občanů, informovala ČT s odkazem na ministerstvo zahraničí. Dva nejvážněji zranění lidé už podle zástupců cestovní kanceláře nejsou v umělém spánku. 

Nehoda se stala v pátek odpoledne na severu ostrova, v autobuse bylo spolu s řidiči 22 cestujících z Česka. Cestovní kancelář v neděli uvedla, že část klientů přepravila letecká záchranná služba do nemocnic v Reykjavíku či Akureyri. 

Podle informací islandského webu mbl.is se autobus převrátil a skončil mimo silnici. Pět vážně zraněných bylo z místa přepraveno do nemocnice vrtulníkem a umístěno na jednotku intenzivní péče. Na místě události zasahovalo pět policejních, řada záchranářských a dvě hasičská vozidla. 

Web rovněž uvedl, že všichni cestující byli z Česka, proto byl o nehodě informován český konzulát. Podle médií probíhá vyšetřování, přičemž se prověřuje, zdali všichni lidé v autobuse byli připoutaní. 

"Situaci ve spolupráci s islandskou policií a velvyslanectvím ČR v Oslo operativně řeší krizový štáb CK Adventura. Jsme rovněž ve spojení s asistenční službou pojišťovny Uniqa i příbuznými klientů v ČR," dodala cestovní kancelář v neděli. 

Témata: nemocnice island Nehody autobusů