Deštivou Velkou cenu Kanady vyhrál Max Verstappen

Max Verstappen

Autor: Zdeněk Tuhý

9. června 2024 23:37

Velkou cenu Kanady Formule 1, která byla ovlivněna deštěm, vyhrál Max Verstappen z Red Bullu. Je to tak jeho třetí vítězství na této trati v řadě. Za ním skončil Lando Norris z Mclarenu a třetí dojel George Russell z Mercedesu.

Nizozemský jezdec Max Verstappen s Red Bullem ovládl deštivý závod v kanadském Montrealu. Začátek závodu pršelo a došlo tak k lehkým poškozením předního křídla, konkrétně šlo o Sergia Péreze z Red Bullu. Na mokré trati se také dařilo pilotům Haasu. 

Po pár kolech přestalo pršet a trať začala osychat. Většina startovního pole s přechodnými pneumatikami začali piloti gumy chladit na mokrých místech tratě a začal boj o vedení. 

Ve 20. kole Norris nejprve předjel Verstappena a brzy nato i Russella, který startoval první. Brit však následně neudržel ani druhou pozici před Verstappenem.

Následně boural Logan Sargeant a na trať vyjel safety car, na který doplatil Norris, protože nestačil zajet do boxů. Po pozdější zastávce se vrátil až na třetím místě a do čela se dostal vedoucí šampionátu Max Verstappen.

Pro Ferrari to byl velmi nepovedený závod. Leclerc skončil poté, co se po zastávce v boxech propadl na chvost pole a Carlos Sainz si poničil zadní křídlo poté co se roztočil a naboural i do Alexe Albona. 

Ve zdi také skončil Verstappenův kolega Péerez, který také přišel o zadní křídlo jen pár kol před Sainzem. 

Závod tedy nakonec vyhrál šestadvacetiletý nizozemec z Red Bullu, za ním dojel Norris a třetí Russell, pro kterého to bylo první letošní podium. 

Další závod se jede za dva týdny ve španělské Barceloně. 

Témata: Max Verstappen (jezdec F1)