David Krejčí končí kariéru! Fanoušci doufali, že ještě pomůže k medaili z domácího MS

David Krejčí, profesionální hokejista, nyní hrající v NHL v Bostonu Bruins.

Autor: Pavel Krejčí

1. prosince 2023 19:46

Český hokej zasáhla smutná zpráva. Hvězdný útočník David Krejčí se v 37 letech rozhodl definitivně pověsit brusle na hřebík, ačkoliv fanoušci věřili, že se ještě ukáže na domácím mistrovství světa v příštím roce. 

Agentura GMG Hockey v pátek večer oznámila, že Krejčí se rozhodl ukončit hráčskou kariéru ze zdravotních důvodů. "David došel k tomuto názoru po konzultaci s lékařem, jelikož ho zranění v dolní polovině těla limitují natolik, že se nemůže dostat do pořádného tréninku a zátěže," uvedli jeho zástupci.

Končí tak jeden z držitelů poslední české medaile z mistrovství světa, kterou národní tým získal loni. Tehdy zářil v útoku s Romanem Červenkou a Davidem Pastrňákem. S druhým jmenovaným ještě v uplynulé sezóně působil v Bostonu, po neúspěchu v play-off ukončil kariéru v zámoří. Od té chvíle se čekalo, zdali se alespoň nevrátí do ČR, aby se připravil na domácí MS. Nyní už je jasno...

Krejčí odehrál v NHL přes tisícovku zápasů, všechny za Bruins. V roce 2011 s nimi získal Stanley Cup. Celkem si v nejlepší lize světa připsal 914 kanadských bodů v základní části i vyřazovacích bojích.

S reprezentací si zahrál na třech olympijských turnajích a čtyřech světových šampionátech, z nichž má dvě bronzové medaile. 

Témata: David Krejčí hokej