Danko má Slovákům co vysvětlovat. Místopředseda parlamentu ujel od nehody

Andrej Danko

Autor: Jan Hrabě

12. ledna 2024 15:35

Místopředseda slovenské Národní rady a předseda Slovenské národní strany Andrej Danko ve čtvrtek večer havaroval v Bratislavě. Z místa nehody ujel. Na sociální síti v pátek přiznal, že k nehodě došlo. V případě potřeby je připraven uhradit způsobenou škodu. 

"Narazil jsem do sloupu, ohlásil jsem to pojišťovně a magistrátu. Pokud je třeba ještě něco udělat, všechno si splním," uvedl Danko ve videu na sociální síti. S policií podle svých slov spolupracuje. "Věřím, že pojišťovna se s tím vypořádá. A kdyby ne, jsem si vědomý své zodpovědnosti," dodal. 

Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sdělil, že ho policejní prezident informoval o nehodě místopředsedy parlamentu. "Nedošlo k žádnému ohrožení ani života, ani zdraví jiných obyvatel, ani k nějaké škodě na majetku," řekl. 

Nehoda se stala na křižovatce v bratislavské městské části Dúbravka. "Podle dosavadních informací z dosud nezjištěných příčin došlo k nárazu motorového vozidla do sloupu světelné dopravní signalizace pro chodce a k jeho poškození," uvedl policejní mluvčí Michal Szeiff podle TASR

Než policisté přijeli na místo, po autě i řidiči se slehla zem. "Z uvedeného důvodu nebylo v čase příjezdu hlídky policie na místo zřejmé, kdo byl účastníkem nehody a nemohlo dojít ani k vykonání dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu řidiče," dodal mluvčí. 

Danka vyzvaly opoziční strany, aby vyvodil zodpovědnost. Zástupci KDH a SaS jej přímo vyzvali k odstoupení z funkce. Pokud je šéf vládní SNS nevyslyší, jsou připraveni sesbírat podpisy potřebné ke svolání mimořádné schůze, na které by se řešilo jeho odvolání.

Témata: Andrej Danko Dopravní nehody Policie SR Slovensko