Další Čech padl v bojích na Ukrajině. Za dva roky jde o čtvrté úmrtí

Ukrajinská armáda střeží své území.

Autor: Jan Hrabě

15. února 2024 14:48

V bojích na Ukrajině, která už téměř dva roky čelí ruské agresi, zemřel další český dobrovolník. Potvrdilo to ministerstvo zahraničních věcí poté, co se zpráva rozšířila na sociálních sítích. Čech podle dostupných informací padl u Avdijivky. 

Informace o smrti českého občana se objevila na účtu na sociální síti X. "V nelítostném boji pod Avdijivkou jsme ztratili jednoho z našich, českého dobrovolníka, který se od prvního dne invaze neváhal postavit na obranu svobody a demokracie. Jeho spolubojovníci viděli, jak jeho pozice zasáhl minometný obstřel," uvedl správce profilu. 

Na zmíněných pozicích se už aktuálně mají nacházet Rusové. "Byl to jeden z těch odvážných mladíků, pravý český hrdina, co neváhal nechat za sebou všechno, co měl, vzít zbraň do rukou a vyrazit čelit nepřátelským silám na východě Ukrajiny," dodal autor příspěvku.

"Mohu potvrdit jedno úmrtí českého občana o víkendu u Avdijivky," sdělil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake webu Seznam Zprávy. V rámci konfliktu na Ukrajině jde o čtvrté úmrtí českého občana. 

Ukrajina čelí plnohodnotné invazi už téměř dva roky. Rusové v posledních měsících usilují o dobytí Avdijivky v Doněcké oblasti na jihovýchodě Ukrajiny. Podle posledních informací od ukrajinské armády se aktuálně bojuje v ulicích města. 

Témata: válka na Ukrajině Armáda Ukrajina ministerstvo zahraničí