Dálnice D1 se kvůli počasí aktuálně plní kolonami. Kamiony v nich tráví hodiny

Komplikace se nevyhnuly ani dálnici D1.

Autor: Markéta Dosedělová

23. prosince 2023 21:29

Podobně jako páteční večer, i sobota přinesla do mnoha částí Česka komplikace v dopravě způsobené silným větrem a hojnými sněhovými srážkami. Na dálnici D1 odpoledne docházelo k blokádě provozu kvůli kamionům, které se nedokázaly dostat nahoru po kopci. Dálnice navíc stojí i nyní.

Na Vysočině nadále trvá složitá dopravní situace kvůli vytrvalému sněžením, které způsobuje nesjízdnost několika silnic. Situace je nejkritičtější na dálnici D1, kde kamiony stojí v kolonách několik hodin.

Podle webu dopravniinfo.cz se nejkritičtější kolony tvoří v okolí Jihlavy a na pomezí Středočeského kraje. Husté sněžení komplikuje dopravu také v Olomouckém a Zlínském kraji, kde jsou silnice pokryté rozbředlým sněhem a sjízdné s vyšší opatrností. Některá místa trpí tvorbou ledovky.

V reakci na nepříznivé počasí museli hasiči čelit zvýšenému počtu výjezdů k odstranění spadlých větví a vyvrácených stromů, které často přerušují dodávky elektřiny. Desetitisíce odběratelů byly odpoledne bez proudu. Vzhledem k nárůstu hladin některých řek a potoků jsou v pohotovosti i vodohospodáři.

Policie od včerejší noci řeší několik desítek dopravních nehod, kromě ní jsou v pohotovosti také hasiči a silničáři. I když jsou komunikace většinou sjízdné, vyžadují na mnoha místech zvýšenou opatrnost.

Témata: Dálnice D1 Silnice Dálnice