Dálnice D1: Nehoda zastavila provoz, kolona má aktuálně několik kilometrů

Nehoda uzavřela dálnici D1

Autor: Libor Frýdl

25. srpna 2023 10:18

Dálnici D1 u Brna ve směru na Ostravu dnes ráno uzavřela nehoda kamionu a dodávky. Řidič srážku nepřežil a zemřel. Na místě se vytvořila kolona dlouhá 10 kilometrů. Hasiči a policie to uvedli na síti X.

"Velké komplikace očekávejte na D1 a přilehlých komunikacích. Na 193 km D1 ve směru na Ostravu došlo k tragické dopravní nehodě. Dálnice je v tomto směru uzavřena," uvedli dnes ráno policisté.

Později dodali, že za nehodou, při níž zemřel řidič dodávky, se ve směru na Brno vytvořila několikakilometrová kolona. "Policisté odklánějí dopravu už na sjezdu Kývalka. Jakmile se podaří uvolnit sjezd Brno Bohunice, bude možné sjíždět na odklonovou trasu i tam," napsali.

"Na místě zasahovaly jednotky ze stanice Brno (Starý Lískovec, BVV a Lidická). Po příjezdu započaty vyprošťovací práce řidiče z dodávky. Po příjezdu ZZS konstatován exitus. Aktuálně zásyp provozních kapalin sorbentem a protipožární opatření. Aplikace nehodové zástěny," napsali hasiči.

Situace na místě se ale nelepší. Podle policistů se v koloně stalo několik dalších nehod. "V koloně za nehodou došlo k dalším dvěma kolizím, které již tak složitou situaci ještě komplikují. Včas vytvářejte záchranářskou uličku a do této nevjíždějte. Jeďte opatrně. Počítejte se zdržením. Objízdné trasy jsou přetížené."

Později dodali, že se podařilo se umožnit odjezd řidičům uvízlým za nehodou. Situaci ale nadále komplikují další nehody. "Do kolony dojíždějte opatrně, včas brzděte, používejte výstražná světla. I v protisměru se věnujte řízení. I tam v důsledku nepozornosti a „čumilství“ dochází ke krizovým situacím," varují policisté.

S podobnou žádostí přišli i hasiči. "Prosíme řidiče směrem na Prahu, aby pokračovali plynule v jízdě a nebrzdili u nehody. Vznikají zde nebezpečné situace," napsali. Dodali, že se podařilo tělo řidiče vyprostit. "Aktuálně dálnice stále uzavřena. Provádíme úklid vozovky," uvádí.
 

Témata: Dálnice D1 Jihomoravský kraj Nehody kamiónů