ČT odkládá premiéru nových Stínů v mlze! V jedné z epizod se střílí ve škole

Stíny v mlze (autor: Martin Popelář)

Autor: Jan Hrabě

7. ledna 2024 15:05

Česká televize v neděli oznámila, že odkládá premiéru nové řady seriálu Stíny v mlze. Jde o reakci na tragickou prosincovou střelbu v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Dvanáct nových epizod uvidí diváci až po repríze první řady. Televize se tak rozhodla, protože v jednom z dílů dojde ke střelbě ve škole. 

Programový ředitel Milan Fridrich potvrdil, že ČT se rozhodla druhou řadu Stínů v mlze nenasadit v původním termínu. 

"Citlivě vnímáme celospolečenskou situaci a zásadním důvodem programové změny byl obsah třetí epizody, ve které dojde ke střelbě na základní škole. I přes to, že byly scénáře pro druhou řadu dokončeny už v roce 2022, inkriminované scény natočili filmaři na jaře loňského roku a jedná se o fiktivní příběh, tak Česká televize považuje uvedení druhé řady v současné době za nevhodné," vysvětlil Fridrich v tiskové zprávě. 

"Česká televize plní svoji veřejnoprávní úlohu ať už ve vysílání hlavní zpravodajské relace Události, tak i v rámci kontinuálního vysílání ČT24 a v jejích pořadech – Studio 6, Interview ČT24, Devadesátka, Události, komentáře. V tuto chvíli proto plně stojím za rozhodnutím Milana Fridricha odsunout premiéru druhé řady Stínů v mlze na později, kdy bude vhodnější se i v hrané tvorbě věnovat tématu bezpečnosti na školách," dodal generální ředitel ČT Jan Souček.

Televize dodala, že ostatní ohlášené jarní premiéry budou nasazeny do vysílání beze změn. V neděli večer se tak na prvním programu objeví úvodní seriálu Smysl pro tumor, na který v pondělí naváže pokračování komediální série Dobré ráno, Brno!.

Témata: Česká televize Stíny v mlze (seriál)