ČEZ avizuje zlevnění, týká se elektřiny i plynu. Kolik budou klienti platit?

ČEZ

Autor: Pavel Krejčí

1. září 2023 11:50

Energetická společnost ČEZ, která je jedním z největších tuzemských dodavatelů, od poloviny září snižuje ceny energií s fixací. Kromě toho ČEZ rovněž zlevní ceníky svých dvouletých a tříletých produktů.

Informaci o změnách zveřejnila společnost ČEZ Prodej na webu. Pro tento rok česká vláda stanovila cenové stropy na 5000 korun za jednu megawatthodinu elektřiny bez DPH a 2500 korun za jednu megawatthodinu plynu.

ČEZ, který je částečně ve vlastnictví státu, od poloviny září zavádí nový roční online tarif na elektřinu za 3940 Kč za megawatthodinu bez DPH. Roční fixace plynu bude nově dostupná za 1850 korun za megawatthodinu bez DPH. Podrobnosti o úpravách víceletých fixací zatím společnost nezveřejnila.

I další dodavatelé energií postupně snižují své ceny. Například E.ON od září snížil ceny plynu pro 140 000 klientů bez fixace o čtvrtinu pod cenový strop. Innogy pak od října sníží cenu plynu pro 310 000 zákazníků o 18 procent pod cenovým stropem.

Moravské naftové doly (MND) již v minulých dnech snížily cenu plynu u fixovaných produktů o 36 procent pod cenovým stropem a u elektřiny o 24 procent. Od září také Pražská energetika zlevnila energie pro více než 700 000 klientů, a to elektřinu o 20 procent a plyn o 30 procent.

Témata: ČEZ Energetika