České medaile z OH: Přidá další Adam Ondra? Mise Paříž mu začíná dnes!

Adam Ondra

Autor: Pavel Krejčí

5. srpna 2024 9:01

Olympijské hry v Paříži mají za sebou první ze dvou celých kalendářních týdnů. Česko má po devíti dnech soutěží na kontě pouhé dvě medaile, jednu zlatou a jednu bronzovou. Další cenný kov by však mohl získat například lezec Adam Ondra, jehož pařížská mise začíná právě dnes. 

Česká výprava se zatím radovala jen v pátek. Kordisté nejprve senzačně získali bronz na úkor domácích Francouzů, smíšený deblový pár Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč pak obrátil supertiebreak ve finále s čínskou dvojicí a vybojoval zlato. 

Dalších několik želízek v ohni ale fanoušky zklamalo. Překvapivě brzy vypadl v turnaji nejvyšší váhové kategorie judista Lukáš Krpálek, dvojnásobný šampion z Ria a Tokia. Dva šťouchy připravily o naději na obhajobu zlata z Japonska také kajakáře Jiřího Prskavce. A tak bychom mohli pokračovat...

Mnohem lepší bude se zaměřit na další medailové naděje. Patří k nim nepochybně i lezec Adam Ondra, jehož sport se pod pěti kruhy objevil poprvé před třemi lety v Tokiu. 

Ondra vstoupí do boje dnes, kdy bude v Le Bourget Sport Climbing Venue v Paříži bojovat o postup ze semifinále boulderingu. Při premiéře na minulých hrách skončil šestý. 

Témata: Adam Ondra olympijské hry 2024