Česká armáda prodává bunkry tzv. "ŘOPÍKY"! Cena je zajímavá, PODÍVEJTE SE

Prodej specifického typu nemovitosti 31 m², Velké Heraltice - Sádek, okres Opava 36 600,00 Kč. 3

Autor: Jan Novák

8. srpna 2023 16:11

Ministerstvo obrany dnes vyhlašuje (letos již páté) výběrové řízení na zjištění zájemců o koupi  nepotřebného nemovitého majetku Ministerstva obrany. V nabídce jsou velice zajímavé objekty za rozumné částky.

Úplné znění inzerátu je uveřejněno v „Aktuální nabídce“ na internetových stránkách Armády České republiky se všemi podrobnostmi, fotografiemi a případnými kontakty pro možné získání dalších informací.

V této nabídce je celkem 34 položek/inzerátů nemovitostí s minimální požadovanou kupní cenou v souhrnné částce přesahující 23 mil. Kč, přičemž až 22 z nich je zařazeno poprvé.

Tentokrát naprosto převažují objekty bývalého pohraničního opevnění, tzv. „řopíky“, kterých je celkem 27 (15 nově a 12 teprve podruhé) z toho 7 na Lounsku, 11 na jižní Moravě a 9 na severní Moravě mezi Opavou a Horním Benešovem. Je třeba zmínit, že kromě jedné této stavby u Přibic stojí všechny na nevlastních pozemcích. Přes předkupní právo vlastníků pozemků nic v jejich prodeji nebrání, protože o ně tito vlastníci neprojevili zájem.

Ostatní nemovitosti představují různé pozemky, přičemž 4 nabídky jsou z Prahy-Michle, jedna nabídka je z Lounska; v nabídce je také pozemek pod garáží v Lipníku nad Bečvou.  Zajímavé jsou dva pozemky s výměrou bezmála 1 ha zhruba půl kilometru severně od Lešan u Prahy.  

Další nabídku předpokládá ministerstvo obrany zveřejnit dne 5. září 2023. Jejím obsahem by měly být především dosud neprodané nemovitosti včetně oblíbených pevnostních objektů. Předpokládá se i zařazení některých nových.

Pokud se řadíte mezi zájemce o bývalé objekty pohraničního opevnění, tak je na zmíněných stránkách dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí takových objektů.

Témata: Armáda České Republiky