Češi se od rána potýkali s výpadky internetu. Problémy hlásilo O2 i zákazníci T-Mobile

O2 Telefonica

Autor: Libor Frýdl

20. září 2023 11:30 | Aktualizováno: 20. září 2023 13:24

Zákazníci společnosti O2 se v některých částech republiky potýkali s výpadkem služeb. Podobné problémy hlásili i zákazníci konkurenčního operátora T-Mobile.

Výpadky trvaly od dnešního rána a podle informací serveru EuroZprávy.cz postihly zejména zákazníky ve Středočeském a Libereckém kraji. Problémy v síti potvrdila redakci mluvčí společnosti O2 Veronika Zachariášová.

"V tuto chvíli se mohou někteří naši zákazníci na severozápadě Čech potýkat se sníženou dostupností některých datových služeb," uvedla pro EuroZprávy.cz mluvčí O2.

Technici podle ní aktuálně analyzují rozsah a ve spolupráci s dodavatelem usilovně pracují na plném obnovení provozu. "Všem dotčeným zákazníkům se omlouváme," dodala Zachariášová.

Výpadky se týkají především dostupnosti pevného a mobilního internetu, podle serveru Vypadky24 se ale uživatelé potýkají i s problémy v rámci volání a SMS.

Problémy pak uživatelé hlásí i v případě sítě T-Mobile. Ve zmíněných lokalitách se uživatelé podle hlášení na serveru také potýkají jak s nedostupností internetu, tak s problémy ohledně volání a SMS zpráv.

Operátor některé zákazníky informoval o nedostupnosti internetových služeb SMS zprávou. Na síti X poté uvedl, že eviduje problémy minimálně na Chomutovsku.

Podle informací serveru EuroZprávy.cz se v krajích na severozápadě Čech potýkají s výpadky i někteří lokální poskytovatelé internetu.

Zachariášová později pro EuroZprávy.cz upřesnila, že se na nápravě pracuje a první zákazníci by už měli mít všechny služby funkční. Do 13. hodiny se pak předpokládá úplné vyřešení závady, která dle vyjádření O2 na webu vznikla z důvodu přerušení optického vedení.

Témata: o2 T-Mobile