Češi, léky a hygienu na palubu! Ruzyně řeší na začátku prázdnin obrovský problém

Letiště Václava Havla Praha

Autor: Jan Hrabě

3. července 2024 9:56

V nejhorší možnou chvíli, tedy na vrcholu turistické sezóny během začátku letních prázdnin, se na ruzyňském letišti v Praze objevil problém se zavazadly, který Čechům řádně znepříjemňuje první či poslední momenty dovolené. 

Letiště poprvé přiznalo problém už v pondělí, kdy s omluvou cestujícím připustilo, že může docházet ke zpoždění vykládky zavazadel na příletu. "Důvodem jsou častá zpoždění letů, nárazový nedostatek pracovníků nakládky zejména ve špičkách i přetíženost letového provozu," uvedla Ruzyně na síti X. 

Další omluva, ke které se kromě letiště připojila i handlingová společnost CSAH, následovala v úterý odpoledne. Tentokrát padla zmínka o potížích s odbavením zavazadel. 

"Situaci intenzivně řešíme, odesíláme zavazadla do konkrétní destinace nejbližším možným letem, aby cestující dostali zavazadla co nejrychleji. V následujících dnech doporučujeme cestujícím, aby měli u sebe na palubě letadla nejnutnější léky a hygienické potřeby," dodalo letiště.

Od úterní 15. hodiny má být aktivní linka na telefonním čísle 220 111 444, kterou mohou využít cestující, jimž do cílové destinace nedorazilo jejich zavazadlo. 

Témata: Letiště Václava Havla Praha cestování