Čech (†45) zemřel na dovolené v JAR: Osudným se mu stal ranní běh

Kapské Město

Autor: Jan Hrabě

17. srpna 2023 9:10

Pětačtyřicetiletý muž podlehl v úterý v jihoafrickém Kapském Městě infarktu, který utrpěl během ranního běhu v lokalitě Sea Point. Běžec, jehož našel kolemjdoucí, byl přivolanými záchranáři na místě prohlášen za mrtvého. Podle dostupných informací má jít o českého občana.

Na úmrtí běžce upozornil server capetownetc.com. Podle webu IOL šlo o pětačtyřicetiletého turistu z České republiky, který byl na návštěvě Kapského Města. 

Muž měl dostat infarkt a zkolabovat během ranního běhu. Svědci mu ihned přispěchali na pomoc, zavolali záchranným složkám a pustili se do resuscitace. Ovšem následně ani přivolaným záchranářům se jej nepodařilo oživit. 

"Přebýval v místním hotelu v oblasti Sea Point. V myšlenkách jsme s jeho rodinou a přáteli," uvedla radní Nicola Jowelová. 

Policejní mluvčí Wesley Twigg sdělil, že příslušníci obdrželi oznámení o události v 9:15 místního času. Potvrdil také, že běžec byl na místě prohlášen za mrtvého. Podle Twigga má proběhnout pitva, aby se stanovila přesná příčina úmrtí. 

Témata: jihoafrická republika běhání