Brutálním vrahem je dvacetiletý mladík! Policie vyřešila případ z Brna

Policie ČR

Autor: Jan Hrabě

15. října 2024 16:40

Nevídaně brutálním trestným činem se od uplynulého víkendu zabývají brněnští kriminalisté. Z vraždy jiného muže v jihomoravské metropoli je podezřelý dvacetiletý mladík, kterému hrozí až výjimečný trest. 

Jihomoravská kriminálka o případu závažného násilného trestného činu v Hrnčířské ulici v Brně poprvé informovala v pondělí, kdy pátrala po svědkovi. Dnes policie oznámila dopadení pachatele. 

Policejní mluvčí Pavel Šváb popsal chronologii celé kauzy. Strážce zákona přivolal na místo pronajímatel, jehož v sobotu ráno probudil hluk, který záhy ustal. Když si ale o něco později prohlédl kamerové záznamy, všiml si osoby vyskakující z okna bytu. V tom navíc nikdo nereagoval, proto se rozhodl kontaktovat tísňovou linku. 

"Policejní hlídka vstoupila do bytu a mimo krevních stop našla v zadní místnosti tělo muže evidentně bez známek života. Zajistila místo činu a přivolala kriminalisty. Na základě dalšího šetření se zjistilo, že obětí je pravděpodobně dvaatřicetiletý muž, který v pronajatém bytě bydlel," uvedl mluvčí.

Následovala analýza kamerových záznamů, při které byly zjištěny dvě podezřelé osoby. Ty ale s případem neměly nic společného. Také se přihlásil svědek z fotografie, díky jehož výpovědi se podařilo zrekonstruovat, co se přihodilo.

"Dvaatřicetiletý poškozený se s později obviněným dvacetiletým mužem seznámil v jednom z brněnských podniků. K sobě domů pak i s ním dojel ve vozidle taxislužby. Ráno po vystřízlivění na spící oběť obviněný zaútočil nožem. Přes pokus o obranu neměl muž šanci a vykrvácel. Podezřelý chtěl opustit byt, ale zalekl se hluku a nakonec vyskočil oknem. Sám byl při útoku poraněn, nechal se ošetřit v nemocnici a odjel domů," popsal Šváb. 

Obviněný mladík se k činu doznal a vyjádřil lítost, za spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy mu hrozí trest odnětí svobody až na 20 let, případně i trest výjimečný. Vyšetřovatel dal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. 

Témata: krimi Vražda Policie ČR Jihomoravský kraj