Britská policie zatýkala v případu smrti hokejisty Johnsona: Podezření ze zabití

Hokej, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

14. listopadu 2023 21:43

Britská policie v úterý zatkla muže v případu říjnového tragického úmrtí hokejisty Adama Johnsona pro podezření ze zabití. Podezřelý zůstává ve vazbě, zjevně jde o obránce Matta Petgravea, který bruslí způsobil Johnsonovi fatální zranění v oblasti krku. Policie už dříve uvedla, že se nešťastnou událostí zabývá. Zdůraznila, že jde o standardní postup.

Psala se 35. minuta utkání Challenge Cupu, když Johnson z týmu Nottingham Panthers utrpěl řeznou ránu na krku od brusle. Zápas byl okamžitě zastaven, vážně zraněný hokejista byl ošetřen záchranáři a převezen do nemocnice v Sheffieldu. Klub ale později oznámil, že jeho svěřenec zraněním podlehl. 

Detektiv Becs Horsfallová z policie v hrabství South Yorkshire v úterý sdělila, že probíhá šetření ve snaze objasnit Johnsonovo úmrtí, k němuž došlo za bezprecedentních okolností.

"Mluvíme s vysoce specializovanými experty v oblasti a pokračujeme v těsné spolupráci se zdravotním a bezpečnostním oddělením městské rady v Sheffieldu, která podporují naše probíhající vyšetřování," uvedla podle BBC

Horsfallová připomněla, že hokejistova smrt otřásla mnoha komunitami, ať už je řeč o místních či o hokejových fanoušcích po celém světě. Veřejnost v této souvislosti vyzvala, aby se zdržela jakýchkoliv komentářů a spekulací. 

Americký hokejista Johnson naskočil ke třinácti zápasům v nejlepší lize světa NHL, za Pittsburgh Penguins dal jeden gól. Několik posledních let působil v Evropě, zahrál si za Malmö ve Švédsku či Augsburg v Německu. 

Témata: Policie Velká Británie Adam Johnson (hokejista) Velká Británie hokej