Balíkovna představila novou službu: Doručení až domů

Balíkovna, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

26. října 2023 11:49

Balíkovna nabídne klientům novou službu zvanou Balíkovna na adresu, informovala Česká pošta ve čtvrtek. Lidem bude nyní možné doručovat zásilky na adresu, ať už domů nebo například do kanceláře. 

Nová služba bude dostupná na všech pobočkách Balíkovny. "Balíkovna tímto krokem reaguje na potřeby zákazníků a nabízí moderní a efektivní řešení pro jejich potřeby při doručení balíků," uvedl ředitel společnosti Lukáš Rampas.

"Zásilku lze odbavit v aplikaci www.balikovna.cz v sekci Poslat balík, a to včetně úhrady za službu přes platební bránu. Současně si lze odeslání balíku na adresu přes Balíkovnu objednat na největším českém online tržišti Aukro. Balíkovna na adresu je však plně připravena k integraci i na ostatní partnerské weby po vzoru Aukro," popsal ředitel. 

O každé přijaté zásilce k doručení jsou informováni odesílatel i příjemce, kteří ji mohou sledovat přes aplikaci. Řidič se před příjezdem na stanovenou adresu spojí s příjemcem telefonicky, aby bylo zajištěno plynulé a efektivní doručení. 

Balíkovna umožní kvůli pohodlí zákazníků i úhradu dobírky přímo u řidiče, buď v hotovosti, anebo prostřednictvím platebního terminálu. Převzít zásilku může kdokoliv, kdo disponuje kódem pro výdej zásilky, který obdrží adresát emailem nebo v SMS zprávě. 

Klienti Balíkovny doposud využívali možnosti nechat si zasílat své zásilky do některého z více než sedmi tisíc výdejních míst po celé republice, umístěných na pobočkách České pošty, u externích partnerů nebo ve výdejních boxech. Nedávno také Balíkovna oznámila novou možnost odesílání balíků prostřednictvím AlzaBoxů. 

Témata: Balíkovna Česká pošta