Adam Hloušek: Rodiče přijdou o rodný dům díky jeho milionovým dluhům

Adam Hloušek

Autor: Jan Novák

28. listopadu 2023 19:03

Bývalý profesionální fotbalista Adam Hloušek (34) propadl internetovému sázení, díky kterému se dostal do problémů, při kterých ztratil miliony vydělané během své fotbalové kariéry. Aby pokryl své dluhy, začal si půjčovat peníze od kamarádů ze světa fotbalu s předsevzetím, že jim to vrátí. Bohužel, Hloušek se dostal do finančních potíží a neměl, čím své dluhy splácet. Tímto způsobem jsou ohroženi i jeho rodiče, kteří přijdou o dům v Semilech, jak napsal iSport.

V roce 2009 se Adam Hloušek stal oceněným českým talentem roku a zdálo se, že má před sebou slibnou kariéru. Během svého fotbalového putování hrál za českou reprezentaci a kluby jako Slavia, Stuttgart či Norimberk. Bohužel však opakovaná zranění kolene negativně ovlivnila jeho kariéru, jak uvedl iSport.

Hloušek se rozhodl vrhnout do světa internetových sázek, kde však rychle ztratil své vydělané miliony z fotbalu.

Když už neměl co vsadit, obrátil se Adam Hloušek na své fotbalové kolegy a od nich si napůjčoval částku dosahující až třiceti milionů korun. Někteří z fotbalistů však o svých půjčkách mlčí, a tak reálná částka může být ještě vyšší. Jedním z těch, kteří se rozhodli situaci řešit právní cestou, je Ondřej Čelůstka, momentálně hrající za turecký klub Bodrum. Ten se snaží od Hlouška vymoci zpět částku sedm milionů korun, kterou mu půjčil. Hloušek jako záruku za půjčku poskytl dům svých rodičů v Semilech, kde rodiče dosud žijí. Nyní je však dům ohrožen, neboť insolvenční správce navrhuje jeho prodej ke zpeněžení.

„Insolvenční správce navrhuje vydat ke zpeněžení pozemek se stavbou v katastrálním území Semily," píše se ve zprávě o oddlužení, kterou soud schválil.

Fotbalista Čelůstka nyní prý drží v rukou osud jeho rodičů žijících v domku v Semilech.

Podle serveru SeznamZprávy si Adam Hloušek půjčoval i od zahraničních kolegů. Od finského záložníka Kaspera Hämäläinena údajně získal půjčku ve výši přibližně 5,38 milionu korun. Kromě toho, jako OSVČ, má dluhy na sociálním i zdravotním pojištění a zároveň má neuhrazeny závazky spojené s automobilem.

Témata: Adam Hloušek Fotbal