Apríl! Lidi zaskočila nová mutace koronaviru i revoluční vynález známé firmy!

Lego

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. dubna 2021 12:02 | Aktualizováno: 1. dubna 2021 21:25

Dnes je apríl, což znamená, že si ze svých zákazníků a klientů vystřelují i známé firmy. Čechy, kteří se chtěli podívat na mapu, tak mohlo zaskočit oznámení o nové mutaci covidu, fanoušky Lega pak revoluční vynález.

Seznam.cz oznámil aprílové změny na Mapách. "S ohledem na výskyt mutace Covid-19 označované jako SARS-ApR-1L, vláda s platností od 1. 4. přijala opatření, která omezují i funkce Mapy.cz," stojí ve webové aplikaci. 

Na Mapách je tak nyní zákaz navštěvovat zahraničí, cestovat "prstem po mapě" dále než 1km od bydliště či prohlížet mapu po 21. hodině. Plánování trasy je pak podmíněno podpisem čestného prohlášení, že cestu neplánujete uskutečnit. Prohlížení fotografií je zase možné pouze s nasazeným FFP4 respirátorem (postačí i dva FFP2 nebo čtyři FFP1 přes sebe).

Never step on a LEGO brick again! SmartBricks, coming soon... pic.twitter.com/enRuvdGYjP

— LEGO (@LEGO_Group) April 1, 2021

Vtipně pojala aprílový den také společnost LEGO. Její nápad by v případě realizace ocenil každý, kdo někdy šlápl na některou z kostek, které děti zanechaly na podlaze.

Podle krátkého videa hračkářská firma připravuje tzv. SmartBricks neboli chytré kostky, které uhnou lidem z cesty, aby si kvůli nim už nikdo nepřivodil bolestivý úraz. 

Témata: Vtipy Lego mapy