Prymula se opět potýká s vtipy: Projev zaujal novináře i výtvarníky!

Roman Prymula a ředitelé nemocnic.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. října 2020 11:01 | Aktualizováno: 14. října 2020 20:45

Češi si umějí dělat legraci opravdu v jakékoliv situaci, což se potvrzuje i během koronavirové krize. Terčem jejich vtípků je v poslední době ministr zdravotnictví Roman Prymula. Jaké byly reakce na jeho úterní projev?

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) se od chvíle, co se stal šéfem momentálně klíčového resortu, opakovaně stává terčem vtipů. Lidé už si utahovali např. ze zákazu zpěvu. V tomhle směru často připomínali pohádku Pyšná princezna.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený TMBK (@tmbkofficial), Říj 13, 2020 v 11:35 PDT

Epidemiolog včera večer promluvil k národu a také z tohoto jeho projevu si spoluobčané prakticky ihned utahovali. Nejvíce je zaujala skupina ředitelů nemocnic, která stála v pozadí. „Trochu to vypadá jako převzetí moci juntou ředitelů nemocnic,“ konstatoval na twitteru novinář Jindřich Šídlo.

Zmíněné aranžmá zaujalo také autora satirických koláží Tomáše Břínka alias TMBK, který však na místo Prymuly dosadil Fantomase. Artmen zase ve svém díle naznačil, že by mohlo jít o další povedený kousek mystifikátora Kamila Bartoška alias Kazmy.

pic.twitter.com/xBAOjYvSbX

— Artmen (@ArtmenCZ) October 14, 2020

Prymula se v úterý večer v projevu omluvil za to, že nebyl v létě dost důrazný a na opatřeních proti druhé vlně koronaviru netrval. Řekl, že měl na lidi více apelovat, jako to umí jiní. Podle něj není volba mezi ekonomikou a zdravím. Jeho primárním cílem je vyhnout se takzvanému lockdownu. V závěru na lidi apeloval, aby opatřením věřili a dodržovali je.

Témata: Roman Prymula Vtipy