Prymula reaguje na vtipy: O novém ministrovi je jich spousta!

Roman Prymula (epidemiolog)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. října 2020 12:00

I v těžkých chvílích si český národ dokáže dělat z toho, co se děje kolem, legraci. Terčem vtipů pak je často nynější ministr zdravotnictví Roman Prymula, který dokonce na některé humorné komentáře lidí reaguje.

Roman Prymula se v září stal novým ministrem zdravotnictvím a stanul tak v čele boje s epidemií koronaviru. Právě on stojí za většinou současných opatření proti jeho šíření, logicky se tak kvůli tomu stává terčem vtipů na sociálních sítích i v běžném životě.

Není divu, že si ho za „oběť“ vybral i nejslavnější autor satirických koláží Tomáš Břínek alias TMBK. Ten plukovníku mimo jiné vyobrazil jako postavu Grinche, což je pohádkový střítek, který se pokusil ukrást Vánoce.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený TMBK (@tmbkofficial), Říj 7, 2020 v 1:16 PDT

Sám ministr dokonce na některé vtipy na sítích reaguje. Na Twitteru okomentoval příspěvek jednoho z uživatelů, který v nadsázce napsal, že vypnutí wifiny je pomstou bývalé ministryni Martě Novákové. Ta se proslavila nešťastným výrokem, že „za drahá mobilní data si mohou Češi sami“, protože všude hledají wi-fi připojení.

„S paní ministryní naše rušení wifin nemá nic společného. My jsme spíše cílili na to, aby nedocházelo ke zbytečnému shromažďování. To je pouhý prostředek,“ vysvětlil Prymula na videu.

Témata: Roman Prymula Vtipy