VIDEO: Reportér bojoval s hurikánem, za ním prošli lidé v klidu

Reportér bojoval s hurikánem, za ním dva muži prošli v klidu (září 2018)

Autor: Jan Novák, stars24.cz

16. září 2018 12:56

Hurikán, to je vždy o evakuaci a nebezepčí pro lidi. Reportéři se vždy snaží lidem ukázat, o co vlastně v dané oblasti jde. Tohle dramatické video reportéra bojujícího s hurikánem Florence obletělo sociální sítě. Mike Seidel se během reportáže nemohl udržet na nohou, jak se snažil odolat větru. Za ním v záběru ale prošli dva muži v kraťasech a očividně ve větru bylomožné se chovat zcela normálně.

Hurikán Florence, který po pátečním vpádu na východní pobřeží USA v sobotu zeslábl na tropickou bouři, dnes klesl do kategorie tropické deprese. Sílu větrů sice dál ztrácí, ale úřady varují, že především obrovským množstvím srážek bouřkový živel stále představuje velké nebezpečí. Podle dnešních informací médií si už ve státech Severní a Jižní Karolína vyžádal nejméně 13 lidských životů. Jeden z reportérů americké stanice Weather Channel Mike Seidel natáčel o hurikánu reportáž, která ale obletěla svět z poněkud kuriózního důvodu, uvedl britský deník Mirror.

Na videu, které se objevilo na sociálních sítích, se Seidel snaží během živého vstupu stát na nohou a s větrem doslova bojuje. Neměl ani ponětí o tom, co se děje za ním. Velmi klidnou chůzí za ním totiž prochází dva muži v kraťasech. Video hned po odvysílání obletělo sociální sítě a stalo se velmi populární.

Televize svého reportéra ale hájí: "Je důležité si uvědomit, že oba muži v pozadí jdou po betonu a Mike Seidel se snaží udržet na mokré trávě poté, co hlásil živě až do rána a je nepochybně vyčerpaný," zprostředkoval vyjádření televize Weather Channel deník Mirror.

Témata: Hurikán Florence (září 2018) USA