Ples jako Brno roztančil moravskou metropoli!

Ples jako Brno

Autor: ČTK

29. ledna 2023 10:35

Velký zájem o lístky hlásí v aktuální sezoně organizátoři největších brněnských plesů. Na některé z akcí si museli Brňané počkat i dva roky. Předešlé sezony totiž narušila pandemie koronaviru, kdy vládní opatření komplikovala pořádání hromadných akcí. Po dvouletém výpadku se vrací Ples jako Brno.

I letos byla součástí slavnostního večera dobročinná dražba, jejíž výtěžek získají nadace podporující nemocné děti a osamocené seniory. V minulých letech se takto podařilo na charitu vybrat celkem osm milionů korun. O hudební program plesu se postarali například Tomáš Klus, Big Band Gustava Broma nebo kapela Olympic.

Petr Janda se svou skupinou zahraje také 11. února na plese hotelu International, který se loni konal, předloni však nikoliv. "Díky tomu, že se ples v roce 2021 nekonal, vyšel jeho 60. ročník na stejný rok jako 60. narozeniny kapely Olympic. Takže to oslavíme společně," řekl za organizátory Michal Řičánek.

Letošní velký zájem o lístky lze podle něj porovnat s ročníky před pandemií koronaviru. Kromě Olympicu viděli návštěvníci plesu také Olgu Lounovou nebo Leoše Mareše, který bude celým večerem provázet.

Zájem na úspěšné plesové sezoně mají kromě pořadatelů a plesových nadšenců také provozovatelé půjčoven a prodejen plesových šatů. "Poslední dva roky byly slabé. Letos už se to pomalu rozbíhá a snad se to i přiblíží k době před covidem," uvedla Lucia Mozoláková z brněnského salonu El.

Témata: Ples jako Brno