Brněnské Vánoce začínají! Na co se lidé mohou těšit?

Vánoční trhy

Autor: ČTK

25. listopadu 2022 19:36

Brňané i návštěvníci města si budou moct po třech letech znovu naplno užít Brněnské Vánoce, tedy vánoční trhy s doprovodným kulturním programem.

Uskuteční se na šesti místech v historickém centru od 25. listopadu do 23. prosince. Mnohem více než v minulosti se do akce zapojí restaurace a bary, které budou mít své stánky. Trhy tak budou mnohem více spojené s brněnskou gastronomickou scénou.

Zatímco před dvěma lety se kvůli covidu trhy uskutečnily v omezené podobě, loni je vláda ze stejného důvodu nečekaně a prakticky ze dne na den zrušila, takže byly jediný den.

Lidé si budou moct vybrat občerstvení a vánoční zboží ve 190 stáncích, které budou rozmístněné na náměstí Svobody, Zelném trhu, Dominikánském náměstí a také na Moravském náměstí. Novinkou bude i malý trh na nádvoří Staré radnice.

Na náměstí Svobody i na Zelném trhu budou téměř každý den koncerty. Dominikánské náměstí bude tradičně komornější s velkým dřevěným betlémem a v přilehlé pasáži Jalta budou o víkendech připravené aktivity pro děti. Na Moravské náměstí se vrátí vyhlídkové kolo.

Témata: vánoční trhy Brno Vánoce