Putin kanonýr? Zase dal pět gólů! Nebo ho nechali střílet?

Putin se opět předvedl jako hokejový kanonýr, dal pět gólů (10.5.2018). 12

Autor: stars24.cz

11. května 2018 4:34

Ruský prezident Vladimir Putin se opět blýskl jako prvotřídní kanonýr v zápase bývalých hokejových hvězd s amatérským týmem, podpořeným prokremelským miliardářem a úřadujícím gubernátorem.

"Putin vstřelil pět branek," uvedl ruský list Sport-Express na svém webu i s ukázkou Putinovy hry. Utkání "noční hokejové ligy" v černomořském letovisku Soči, kde ruský prezident před čtyřmi lety uspořádal zimní olympiádu, skončilo celkovým výsledkem 12:7 ve prospěch Putinova týmu "Legendy hokeje". Kromě vlastnoručně vstřelených branek šéf státu přispěl k vítězství i třemi asistencemi.

Deník, který v případě neúspěchu ruských hokejistů dokáže velice sžíravě kritizovat hru reprezentace, se v tomto případě zdržel dalšího komentáře. To agentura AP poznamenala, že pět gólů je pod obvyklou Putinovou normou: před třemi lety v obdobném přátelském zápase prezident nasázel soupeřům osm branek a loni sedm.

Putin se v mládí, kdy býval důstojníkem tajné služby KGB, věnoval spíše bojovým sportům. Bruslit a hrát hokej se naučil až jako státník ve zralém věku. Amatérské hokejové zápasy považuje za skvělý příklad, který může milionům Rusů pomoci vybrat si zdravý životní styl. Ten ostatně učinil jednou z priorit svého dalšího šestiletého mandátu v čele země.

Témata: Vladimír Putin Rusko