Mladík prožil děsivý závěr dovolené! Popsal, co se stane, když chodíte po pláži!

Ilustrační foto.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. května 2019 16:42 | Aktualizováno: 4. května 2019 12:56

Písčité pláže k pořádné letní dovolené u moře neodmyslitelně patří. Michael Dumas z Memphisu se jim ale asi po poslední dovolené začne vyhýbat obloukem.

Sedmnáctiletý mladík si vyrazil s přáteli na Floridu, kde si kromě koupání také užívali zábavy na pláži. Vše probíhalo bez problémů do doby, než se všichni rozhodli mladíka zakopat do písku tak, že mu trčela jen hlava. Poté, co se společně vyfotili, Michaela vyhrabali a šli na hotel.

O několik dní později se ale dostavily první problémy. Na noze se mladíkovy udělali drobné ranky a puchýřky. Poté se dostavila únava a mladík skončil na pohotovosti.

Když mu lékaři děravou nohu plnou vystouplých puchýřů prohlédli lékaři, zhrozili se. Zjistili, že puchýře ve skutečnosti tvoří několik centimetrů dlouhé chodbičky, v nichž se usídlily škrkavky. Ta nejdelší měřila osm centimetrů. 

Podle lékařů se paraziti mladíkovi do nohy zavrtali v písku, nebyl ale jediný. I ostatní kamarádi, kteří s ním byli na pláži, začali trpět stejnými příznaky, a i u nich se dostavila škrkavka.

Dostat je z těla ale není vůbec lehké. Michael sice užívá antibiotika a steroidy, paraziti se ale v těle drží a mladík cítí, jak se mu hýbou pod kůží a zavrtávají dále do nohy. Lékaři se proto pokusily škrkavky zmrazit, ani to ale nepomohlo.

Chlapec si proto musel máčet nohy v bělidle a měl je tak oteklé, že nemohl nosit boty. Podle svých slov by už nikdy na pláž nešel bez bot.

Témata: Lidé cestování