To nikdo nečekal! Šokující rozsudek za jízdu v opilosti!

Soudy, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. dubna 2019 16:55

Velkou vlnu nevole u obyčejných lidí vzbudil rozsudek jednoho z britských soudů, který odmítl poslat do vězení ženu, která opilá bourala v podmínce, kterou měla za úplně stejný prohřešek. Nejvíc ovšem všechny šokovalo zdůvodnění verdiktu. O případu informuje The Sun.

Třicetiletá Victoria Parryová skončila u soudu kvůli dopravní nehodě. 23. května loňského roku jí další účastníci provozu vytáhli z hořícího Fiatu nedaleko Stratfordu nad Avonou. Přestože Parryová byla v době nehody opilá a v minulosti už dostala dvě podmínky za jízdu pod vlivem, do vězení nepůjde. Odůvodnění soudu je šokující!

Soudkyně Sarah Buckinghamová na rovinu řekla, že „kdyby slečna Parryová byla muž, bez větších pochybností by skončila ve vězení“. Následně vyřkla ortel, který zněl jasně: opět podmínka. Žádné další rozumné vysvětlení trestu soudkyně nepodala.

Případ Parryové přesto označila za šokující, jelikož ale třicetiletá Britka od té doby nic neprovedla, nebyl prý důvod jí poslat do vězení. „Bezpochyby má problém s alkoholem, ať si to přizná, nebo ne,“ uvedla Buckinghamová a dodala, že jí klidně mohla dát na místě trest na rok a půl. Mladá žena má teď šanci se napravit.

Otázkou však je, jestli měla takovou možnost vůbec dostat. Svědci totiž vypověděli, že nehoda, za kterou je Parryová zodpovědná, mohla dopadnout o poznání hůř. Život jí zachránil policista mimo službu, který ji vytáhl z hořícího vozu. Ten ucítil z jejího dechu alkohol. Parryová mu potvrdila, že pila víno a řekla mu, že by neměla řídit.

Její obhájkyně ji bránila slovy, že začala pít dvě flašky denně poté, co se během předchozího milostného vztahu stala obětí zneužívání. Parryová prý svého činu lituje a nehoda s téměř smrtelnými následky pro ni byla velkou lekcí.

Charitativní organizace Brake však soudkyni Buckinghamovou pořádně zpražila. „Nebezpečné řízení je každodenní nebezpečí na našich silnicích. Když se řidiči chovají nezákonně a sobecky, například řídí v opilosti, ohrožují i další účastníky provozu. Opakovaní provinilci pak jsou ti vůbec nejnebezpečnější,“ řekla mluvčí charity v reakci na rozsudek.

Témata: krimi Alkohol soudy Policie Velká Británie