Tomu neuvěříte! Případ, při němž ani policisté nedokázali zachovat vážnou tvář!

Policie USA

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. dubna 2019 13:15

Policisté jsou zvyklí na různorodé pachatele trestných činů, robotického lupiče však doposud zastavovat nemuseli. Platilo to však jen donedávna, kdy vystrašený muž zavolal na tísňovou linku a požádal policisty, aby k němu přijeli prověřit situaci. O případu informuje server NPR.

Krátce před druhou hodinou odpolední zavolal na policii v okrese Washington ve státě Oregon muž, aby oznámil přítomnost lupiče ve svém domě. Podle mluvčího šerifa se dotyčný právě vrátil z procházky se psem, když uviděl stíny pohybující se pod dveřmi do koupelny. Kancelář šerifa odpověděla tím, že na místo poslala hned čtveřici zkušených policistů.

Policisté dům nejprve obklíčili a následně za pokřiku hesel „šerif“ a „policie“ vtrhli do domu. Žádný lupič se však na scéně neobjevil, ač se uvnitř domu ozývaly stále hlasitější rány o sklo. Strážci zákona proto začali předpokládat, že se lupič snaží uniknout oknem, a tak s nabitými zbraněmi vrazili přímo do koupelny.

Namísto konfrontace s lupičem však objevili na zemi kulatý robotický vysavač značky Roomba. „Byl to jenom tenhle malý stroj, který narážel do proskleného sprchového koutu,“ vysvětluje mluvčí šerifa Danny DiPietro. U zasahujících policistů ihned vypukl záchvat smíchu.

„Byla to velká úleva, protože takové situace mohou zpravidla dopadnout všelijak,“ konstatuje mluvčí, který je u policie už 13 let. Něco podobného však ještě nezažil. „Nikdo neměl nejmenší tušení, co bude za dveřmi, tohle ale opravdu nikdo nečekal,“ dodal.

Původně přitom policisté vyrukovali s tradiční taktikou, kdy domnělému pachateli sdělili, že u sebe mají psa. Podle DiPietra tato strategie často zabere, tentokrát však nezafungovala. Volající celé trapné situace velice litoval a řekl, že se cítí strašně. Mluvčí jej ale omlouvá slovy, že by se v podobné situaci zachoval stejně.

Kancelář šerifa vyrukovala s celým průběhem akce, která zabrala 25 minut, na Facebook, čímž si vysloužila řadu fanoušků. Mnozí z nich dokonce žádali o zveřejnění videa ze zásahu, američtí policisté u sebe totiž mají kamery. Hlavně si však vysloužili pochvaly za vyřešení incidentu.

Témata: krimi Policie USA vysavače