Neuvěříte, co je dnes možné! Jednašedesátiletá babička porodila vlastní vnouče!

Děti, dětské

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. dubna 2019 12:26

Možná si řeknete, že rodina, v které je něco takového možné, je dost podivná. Američanka Cecile Eledgeová nabídla svému synovi – homosexuálovi, že mu porodí vnouče. Nápad, kterému se zpočátku všichni smáli, se koncem března doopravdy uskutečnil. Malá Ema Louise už se má čile k světu.

Pozoruhodný je už jen fakt, že jednašedesátiletá žena porodila zdravou holčičku, ještě zajímavější jsou však veškeré okolnosti porodu, tedy spíš to, co mu předcházelo. Cecile Eledgeová z amerického státu Nebraska totiž porodila vlastní vnouče. Jak se to mohlo stát?

Její syn Matthew je homosexuálem, s partnerem však toužil po dítěti. Cecile se jako jeho hrdá matka nabídla hned ve chvíli, kdy začali oba muži mluvit o založení rodiny. „Samozřejmě jsme se tomu všichni jenom smáli,“ vzpomíná na první reakci Cecile. Následně se však ukázalo, že je to opravdu možné.

Kvůli nízkým platům si totiž Matthew a jeho partner Elliot Dougherty nemohli dovolit „pronájem“ dělohy jiné ženy či zaplatit dárcovství vajíček. Celé jim to navíc přišlo velice neosobní. U lékařů si pouze ověřili, že je tento scénář možný, a konali.

Nejdříve sice bylo nutné, aby Cecile podstoupila potřebné testy. Ukázalo se však, že je vhodnou kandidátkou, a tak mohli nechat oplodnit vajíčka Doughertyho sestry Matthewovým spermatem a už se jen spoléhat na matku a nastávající babičku.

Malá Uma Louise se narodila minulý týden, po porodu byla zcela zdravá a vážila 2,6 kilogramu. Samotné těhotenství bylo bezproblémové. „ Cítila bych se strašně, kdyby se něco stalo. Dodržovala jsem pokyny do písmene,“ řekla Cecile listu USA Today. Jediným problém jsou tak pro ní léčebné výlohy, které musí zaplatit. Zákony v Nebrasce totiž s náhradním mateřstvím nepočítají.

Matthew a Elliot na závěr podotkli, že jejich dcera Uma Louise tak bude alespoň mít velkou rodinu, která ji bude vychovávat.

Témata: děti homosexualita USA porody