Krutá cena za miliony zhlédnutí! Šílená matka trýznila děti!

Adoptované děti Machelle Hobsonové.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. března 2019 21:41 | Aktualizováno: 31. března 2019 20:03

Spojenými státy hýbe otřesná kauza. Policie obvinila z týrání adoptovaných dětí populární youtuberku Machelle Hobsonovou, která mimo záběry kamer trýznila své syny a dcery. Teď jí hrozí, že stráví další desítky let za mřížemi.

Americká youtuberka Machelle Hobsonová má na kontě videa, která mají několik milionů zhlédnutí. Teď však čelí skandálu obřích rozměrů. Newyorská policie ji totiž obvinila z týrání sedmi adoptovaných dětí, které ve videích hrály klíčovou roli. Před kamerou vystupovaly jako superhrdinové.

Podle zjištění policistů Hobsonová děti trestala, pokud odmítly ve videích účinkovat, nebo se matce jejich výstup nelíbil. Stačilo třeba, aby si nepamatovaly své repliky. Kvůli natáčení videí navíc děti neposílala do školy.

„V šatní skříni jsem byl několik dní, neměl jsem žádné jídlo a nemohl jsem jít na záchod,“ popsal detaily jeden z chlapců. „Pepřovým sprejem mě matka stříkala po celém těle. Denně jsem dostával výprasky, musel jsem se koupat v ledové vodě nebo stát v koutě několik hodiny,“ svěřilo se další dítě.

Všechny děti svorně uvedly, že je matka běžně bila páskem nebo kartáčem. Jeden z chlapců prozradil, že jej matka trýznila v oblasti genitálií, týraná dívka zase uvedla, že jí matka stříkala pepřový sprej na intimní místa. „Bolelo to dalších pět dní,“ vypověděla na policii, která pepřové spreje objevila při domovní prohlídce u Hobsonové.

Matku nakonec „zradila“ vlastní dospělá dcera, která týrání nahlásila policii. Dva synové o všem rovněž věděli, ale nic nenahlásili. Kontrolu domácnosti provedli i sociální pracovníci, kteří objevili jedno z dětí v šatní skříni, na sobě mělo pouze plenu. Další děti si stěžovaly, že mají žízeň a hlad, vypadaly podvyživeně a měly bledou pleť a kruhy pod očima.

K soudu přijela Hobsonová na vozíku a moc toho neřekla, vinu však popírá. Přiznala jen, že dětem dávala menší výprask, když zlobily. Soud přesto rozhodl o jejím setrvání ve vazbě, za týrání jí hrozí více než 50 let vězení. Na nelichotivou kauzu zareagoval i server YouTube, který všechna její videa smazal.

Témata: Machelle Hobsonová (youtuberka) děti Týrané děti Policie USA