Holčičku (4) nesnesitelně bolela hlava. Lékaře čekalo otřesné překvapení!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. března 2019 14:15 | Aktualizováno: 12. března 2019 18:04

Malá dívenka z Indie začala cítit nesnesitelnou bolest v uchu. Rodiče ji nejprve nechtěli vzít do nemocnice, ale když se její stav zhoršil, neměli na výběr. Když jí lékaři prohlédli, nemohli uvěřit tomu, co našli.

Čtyřletá Radhika Mandloiová ze střední Indie začala podle serveru Daily Mail trpět extrémní bolestí a svěděním v levém uchu. Rodiče vše nejprve ignorovali, ale když neustále plakala, vzali ji do nemocnice.

Lékaři uvnitř jejího ucha objevili mouchu, kterou lákají otevřené rány. Tu do ucha přilákal pach a špína. Moucha do dívky nakladla asi 80 larev. „Byl jsem velmi šokován, když jsem vidět tolik vajíček. Tento typ hmyzu je přitahován pachy a extrémně nehygienickými podmínkami. Je vidět, že rodina žije v nehygienických podmínkách. A jako důsledek teď mladá dívka trpí. Je to velmi smutný stav věcí," uvedl lékař Kumar Mundra.

Poukázal na to, že právě uši a nos jsou nejzranitelnější oblasti, kam může hmyz naklást svá vajíčka. „Měli jsme už dříve případy, kdy by jsme našli dvě nebo tři vajíčka, ale toto je poprvé, co jsme viděli někoho s takovým obrovským množstvím," přiznal lékař.

Radhika byla důkladně vyšetřena a pak podstoupila dva zákroky, při kterých jí byly larvy postupně odstraněny. Každá operace trvala asi 90 minut a byly při nich přímo v uchu postupně otráveny všechny larvy.

Témata: lékaři Indie dětské Děti