Zdravá žena šla spát, už se nikdy nevzbudila. Podle lékařů to hrozí všem!

Ilustrační fotografie

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

28. ledna 2019 14:08

Zemřít můžete kdykoliv a kdekoliv, aniž byste se cítili špatně nebo byli nemocní. Dokládá to případ teprve devatináctileté dívky Olivie, která zemřela znenadání během noci.

Jeden den je plná energie, druhý den ji našli mrtvou na internátě univerzity v Sheffieldu. Mladá studentka Olivie (†19) zemřela náhle a bez varování či bez jakékoliv známky nemoci. Podle lékařů podlehla syndromu náhlého úmrtí.

Nic přitom nenasvědčovalo tomu, že by dívka neměla být za pár hodin naživu. Den předtím dívku doprovodili na internát rodiče, rozloučili se s ní a odjeli. Večer příbuzným oznámila, že se chystá vyrazit na večírek se spolubydlícími, druhý den se už ale neozvala.

Podle vyprávění přátel se jeden z nich na večírku pořádně opil a Olivie ho šla doprovodit do pokoje. Poté se najedla šla spát. V noci jí ale přestalo bít srdce a ráno se už neprobudila.

Podle serveru Daily Mail byla dívka zcela zdravá a naprosto v pořádku. Měla dostatek pohybu a myslela na své zdraví. Přesto zemřela, podle lékařů na syndrom náhlého úmrtí.

Ten přitom nejčastěji postihuje malé děti, kojence do jednoho roku života. Potkat ale může i dospělé, pokud mají nějakou nemoc, která se během života neprojeví, nebo jsou její příznaky nepatrné. Smrt tak nastává zdánlivě při pocitu plného zdraví.

Témata: Lidé ženy lékaři