Žena pila denně energy drinky. Skončila v nemocnici s trvalými následky!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. ledna 2019 15:41

Trojnásobná matka ze Severního Irska si tak dlouho zahrávala se svým zdravím, až oslepla. Příčina jejího neštěstí je navíc úplně neobvyklá. Žena totiž denně pila velké množství energetických nápojů.

Lena Lupariová zkolabovala a lékaři jí diagnostikovali takzvanou idiopatickou intrakraniální hypertenzi, tedy onemocnění, které se projevuje zvýšeným nitrolebním tlakem, a může vést až trvalému poškození zraku. Důvodem, proč u ní nemoc propukla, byla podle lékařů její nadváha.

Ztloustla kvůli nadměrné konzumaci vysocekalorických energetických drinků - pila denně až 28 plechovek známého energetického nápoje. Přibrala na neuvěřitelných 165 kilogramů, a kvůli tomu podle lékařů i oslepla.

Do těla tato žena každý den dostala i 3000 kalorií jen z energetických nápojů. "K tomu jsem měla jedno jídlo v noci, ale obvykle jen něco z fast foodu nebo balíček těstovin," řekla pro deník Daily Mail Lapariová a dodala: "Mám tři malé děti, jedno se speciálními potřebami, a neměla jsem na nic jiného čas."

Lékaři jí naordinovali, že nutně musí zhubnout 45 kilogramů, aby se její zdravotní stav ještě nezhoršil. Žena navíc ignorovala všechny příznaky tohoto vzácného onemocnění, jako jsou třeba silné migrény. Pokud zhubne dříve než se u ní nenávratně poškodí centrální zraková ostrost, může se její zdravotní stav zlepšit.

Témata: Lidé nemoc Energetické nápoje