Otřesné: Žena si popálila 98 procent těla! Kvůli ekzému se koupala v bělidle!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. prosince 2018 9:50

Touha zbavit se ekzému málem stála mladou Sarah život. Přitom jen poslouchala rady specialisty. Skončila ale s popáleninami na téměř celém povrchu těla.

Devětadvacetiletá Sarah Coleová ze Sydney navštívila doktora, aby jí pomohl zbavit se ekzému. A ten jí poradil zaručenou metodu. Přilít si do koupele jeden hrníček bělidla. "Nečekala bych, že vám někdo kvalifikovaný dá tak špatnou radu," vyjádřila se Sarah.

"Pamatuju, že jsem doktorovi říkala, že se za žádnou cenu nebudu koupat v bělidle, že to bude šíleně pálit. On ale říkal, že to určitě musím vyzkoušet," vzpomíná žena. Ekzém skutečně zmizel, místo něj se ale objevily stovky krvácejících puchýřků.

Během samotné koupele cítila Sarah jen nepříjemné bodání. Situace se rapidně zhoršila až o dva dny později, kdy nemohla mluvit, ani chodit. Přítel Ricky ji ihned odvezl do nemocnice a její stav byl tak vážný, že rodiče už prakticky začali připravovat pohřeb.

Žena strávila tři dny na jednotce intenzivní péče, potom ji převezli do popáleninového centra. I po propuštění ale trpí psychickými problémy. "Jsem zjizvená od hlavy až k patě, ale musím se s tím naučit žít," říká žena a svým příběhem varuje před podivnými léčebnými praktikami.

Témata: Lidé ženy lékaři