Muž si po příchodu z práce přičichnul ke svým ponožkám. Skončil v nemocnici!

Lékaři

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

21. prosince 2018 16:42

Asi to čas od času dělá každý z nás. Oblečení, které na sobě máte jen chvilku, nemusí hned přijít do pračky, nejjistější způsob jak ale zjistit, jestli se dá ještě nosit, je přičichnout k němu. Jistý muž z Číny ale kvůli tomuto "nešvaru" skončil v nemocnici a málem přišel o život.

Server Science Alert informuje o sedmatřicetiletém muži z Číny jménem Peng, který málem přišel o život. Po příchodu z práce si totiž vždy přičichl k ponožkám, aby zjistil, jestli se dají ještě nosit.

Tento opakující se rituál provozoval denodenně po dobu několika let, netušil ale, jak moc si tím ničí zdraví. Plíseň z jeho zpocených nohou se mu totiž rozšířila do plic, a způsobila mu těžkou infekci.

Poté, co jej přijali s vážnými problémy v nemocnici ve městě Zhangzhou, začali lékaři zjišťovat, odkud plíseň pochází. Jakmile vyšla pravda najevo, nemohli tomu uvěřit. S podobným případem se ještě nikdy nesetkali.

Pacienta s těžkou infekcí okamžitě hospitalizovali a začala náročná a dlouho trvající léčba. Muž je však mimo ohrožení života.

Témata: Lidé lékaři Čína