Rodiče se před svátky dozvěděli zdrcující zprávu: Jejich syn se nedožije dalších Vánoc!

Rodina Reece Proberta už ví, že příštích Vánoc se chlapec nedožije!

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

16. prosince 2018 10:54

Tragický osud, který ničí srdce! Zatímco děti na celém světě se těší na Vánoce, tento chlapeček a jeho rodina však mají smíšené pocity. Vědí totiž, že tento rok budou spolu u vánočního stromečku naposledy!

Ještě před dvěma týdny se zdálo, že se školák Reece Proberta (11) z Velké Británie těší dobrému zdraví, nyní se ale jeho rodina připravuje na to nejhorší. Lékaři tvrdí, že mu zbývá pouhých šest měsíců života! Už teď je tedy jasné, že tohle budou jeho poslední Vánoce!

Reeceova matka Jenna si před pár týdny všimla, že její syn z ničeho nic začal kulhat a měl i problémy s výslovností, rozhodla se proto s ním jít k lékaři. V nemocnici mu udělali rentgen šlach. Ten ale nic neukázal.

Soused rodiny, kterému byl v minulosti diagnostikován benigní nádor na mozku, si všiml, jak Reece vypadá a obával se nejhoršího, protože v minulosti měl podobné příznaky. A bohužel měl pravdu!

Lékaři si zpočátku mysleli, že chlapec utrpěl mrtvici. Nakonec se ale rodina dozvěděla zprávu, kterou by nečekala ani v tom nejhorším snu. Reece má agresivní nádor na mozku. Tato nemoc zabíjí pacienty v průměru do 6 až 12 měsíců. Zdrcená rodina zjistila, že lékaři dávají chlapci jen půl roku života.

„Když jsem mi to řekli, zhroutila jsem se," vzpomíná matka. „Cítila jsem, jako by mé srdce puklo, bylo to strašný pocit,“ vypráví. „Jen jsem se modlila, aby to byla špatná diagnóza. Začala jsem křičet: ne, ne, ne. Nemohla jsem dýchat. Dokonce i onkolog měl slzy v očích, když mi to říkal," řekl Probert. Lékaři rodičům řekli, že chemoterapie nebude fungovat a radioterapie pouze zmírní nádor.

„Budou to naše poslední společné Vánoce a chceme, aby byly pro Reecea pohodlné a krásné. Chci, aby se cítil jako král, měl by se cítit jako ta nejdůležitější osoba na světě. Bude to velmi emocionální, protože to budou jeho poslední Vánoce,“ vysvětluje zdrcená matka.

Jenna chce dům nazdobit tak, aby vypadal jako jeskyně u Santa Clause. „Reece sice ví, že má rakovinu, ale neví, jaká je realita. Nemůžu mu to říct. Prostě potřebuju, aby byl šťastný. Vánoce stráví s rodinou a my mu dáme vše, co si bude přát. Chceme si je s ním jako rodina užít,“ popisuje Jenna.

Témata: Reece Probert rakovina zdraví