Británií otřásá šokující případ: Muž dával několik let pusu manželce, kvůli jeho vousům zemřela!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. prosince 2018 14:43

Velkou Británií otřásl případ, který nemá obdoby. Šedesátiletý John Carey pracoval v automobilce Vauxhall Motors v letech 1973 až 1979. V té době se potkal se svou budoucí ženou, která ale zemřela na rakovinu. Podle Johna to bylo kvůli jeho vousům.

Carey se se svou ženou Lydií se poznal v roce 1976. Tvrdí, že od té doby byla kvůli jeho práci nevědomky nucena vdechovala azbestové částečky zachycené na jeho vlasech, vousech a oblečení. To podle něj vedlo ke vzniku rakoviny plic, které koncem listopadu podlehla.

John proto svého zaměstnavatele zažaloval. Jeho advokát tvrdí, že manželé se často objímali a líbali a částečky azbestu tak byly všude. To jí prý způsobilo smrt.

Carey nyní požaduje od společnosti Vauxhall Motors odškodné za šest let práce, která jeho ženu zabila. Automobilka ale tvrdí, že jejich bývalý zaměstnanec nebyl vystaven nebezpečnému množství azbestu a popírá, že by přenášel částečky azbestu na svém oblečení domů.

Veškeré práce s azbestem byly prý prováděny zkušenými experty a společnost měla dokonce program na mytí pracovních kombinéz zaměstnanců po práci s azbestem. 

Podle společnosti navíc John s azbestem nepracoval a advokáti firmy trvají na tom, aby byly vyšetřeny všechny okolnosti úmrtí.

Témata: Lidé lékaři