Vánoční dárečky pro česká paterčata? Rodiče zveřejnili seznam toho, co by si pro děti přáli!

Alexandra Kiňová 2

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

13. prosince 2018 11:19

Vánoce se kvapem blíží a rodiče řeší, čím obdarují své děti. Zároveň je to ale doba, kdy jsou lidé výjimečně štědří a přispávají hojně na charitu či jiné bohulibé věci. Právě toho se snaží využít i Antonín a Saša, rodiče milovických paterčat! Co by si pro svoje děti pod stromeček přáli?

Rodiče dnes už pětiletých paterčat poprosili prostřednictvím Rodinného centra Milovice veřejnost o pomoc. Kromě finančních darů by se jim hodily také hračky, léky a nějaké to oblečení. Uživit a ošatit šest dětí (před paterčaty se páru narodil ještě syn Antonio, který chodí do čtvrté třídy), totiž není žádná legrace!

A co přesně by se této početné rodině hodilo? Maminka Alexandra Kiňová s tatínkem Antonínem Kroščenem mají na seznamu například zimní oblečení. V současné době nosí paterčata velikost 122, rodiče ale myslí dopředu a prosí o bundy a další věci o velikosti 122 až 128. Hodí se prý i spodní prádlo, tepláčky či zimní rukavice. Podobné věci by se hodili i jejich staršímu synovi.

Nejde ale jen o oblečení, ale třeba i o drogerii (dětské šampony a sprchové gely) či věci z lékárny (spreje na rýmu, sirupy na kašel či vitamíny pro děti). A v neposlední řadě by rodiče svým dětem rádi dopřáli i hračky. Konkrétně žádají o omalovánky, korálky, sponky, barvy na obličej či auta Hot Weels!

Materiální sbírka pořádaná Rodinným centrem Milovice probíhá již od narození paterčat v roce 2013. Účelem sbírky je financování potřeb pro paterčata a jejich bratra až do jejich plnoletosti. „Rodiče paterčat děkují všem dárcům a příznivcům,“ píše se na stránkách centra.

Vznikl dokonce transparentní účet, ze kterého mají být hrazeny např. výdaje spojené s nákupem oděvů a obuvi, léků, lékařských zákroků, úpravy bytu pro potřeby 8 členné domácnosti, vybavení dětského pokoje, výdaje spojené se vzdělávacími potřebami dětí a jiné. Aktuálně je na něm asi čtvrt milionu korun. Lidé, kteří poslali peníze, tak díky němu mohou vidět, na co jsou finance využívány.

Témata: Alexandra Kiňová