Šokující skandál! Ženě měli operovat záda, místo toho jí sebrali něco úplně jiného!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. listopadu 2018 19:42

Americkou Floridou otřásá skandál, který začal před dvěma lety. Padesátiletá pacientka měla podstoupit operaci kvůli bolesti zad, z nemocnice ale odešla bez ledviny. Lékaři, kvůli kterým je odkázána na život s poslední ledvinou, operují dál, a závažné pochybení nikdo neřeší.

Maureen Pachecová trpěla po autonehodě bolestmi zad. Lékaři v nemocnici ve Wellington Regional Medical Center ji proto doporučili, aby u nich podstoupila nenáročnou operaci, při které by jí ulevili od bolesti.

Žena s operací souhlasila a zanedlouho skončila pod rukama tří lékařů. Cévní chirurg Ramon Vazquez měl pacientku fázi otevřít v oblasti břicha, protože přímá operace zad by v jejím případě byla komplikovaná. Ortopedi John Britt a Jeffrey Kugler jí poté měli napravit bolestivou kost.

Zákrok dopadl na jednu stranu dobře. Ženu skutečně záda přestala bolet. Podle serveru Daily Mail jí ale lékaři během zákroku omylem vyoperoval ledvinu.

Pacientka se o všem dozvěděla už v nemocnici a lékaři se obhajovali tím, že si mysleli, že jde o tumor. Případ ale dál nikdo neřešil, lékaři nepřišli o licenci, nemocnice nezaplatila odškodné a to, že je postarší pacientka odkázána na rizikový život s jednou ledvinou, nikoho nezajímalo.

Žena se proto rozhodla nemocnici zažalovat. A po dvouletém boji nyní vyhrála. Každý z lékařů ženě musí zaplatit 250 tisíc dolarů (zhruba 5 milionů korun) odškodnění. Navzdory pochybení ale lékaři v nemocnici pracují dál.

Témata: Lidé lékaři operace