Kamarádi se šli vykoupat do vířivky. Vlezli do ní a začalo hotové peklo!

Vířivka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. listopadu 2018 15:46

Na světě existuje řada nebezpečných předmětů, které mohou lidem ublížit nebo je připravit o život. Málokdo by ale čekal, že jedním z nich bude vířivka. Bohužel se o tom na vlastní kůži přesvědčilo několik přátel z Jihoafrické republiky.

Třicetiletý Andre van Huyssteen zemřel poté, co se rozhodl vykoupat ve vířivce u svých přátel. Za vším stojí exploze, která začala do okolí chrlit rozpálené plasty.

Andre si spolu s manželkou vyrazil k přátelům a všichni se rozhodli skočit do vířivky. Koupání se ale po chvíli změnilo v peklo. Přehřálo se totiž topné těleso, které explodovalo a do okolí začalo obrovskou silou chrlit kusy žhavých plastů.

To, co následovalo, si dokáže představit jen málokdo. Nastala panika a každý se snažil uprchnout co nejdál od létajícího žhavého plastu. Většině lidí se to povedlo jen s povrchovými zraněními.

Jeden z plastových kusů ale prorazil Andreho lebku a pronikl mu přímo do mozku. Přivolaní záchranáři ho okamžitě odvezli do nemocnice, kde ho převzali do péče lékaři. Muže operovali čtyřikrát, život mu ale zachránit nedokázali. Zůstala po něm manželka se dvěma dětmi.

Témata: koupání jihoafrická republika