Osmiletý chlapec má po rutinní operaci poškozený mozek! Případ v Česku není první!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. října 2018 19:48

Malý chlapec začal silně krvácet po operaci mandlí. Než mu lékaři pomohli, zastavilo se mu srdce. Podobné případy se v Česku staly už tři.

Osmiletému Adamovi měl být v nemocnici proveden rutinní zákrok, při kterém chtěli lékaři zmenšit jeho nosní a krční mandle. Zákrok měl chlapci pomoci, zbavit se chronické rýmy. Místo toho, se však chlapec vrátil domů s poškozením mozku.

Čtyři dny po zákroku začal chlapec masivně krvácet. Lékařka ho z dětského oddělení odvedla na ambulanci ORL, tam však bylo zavřeno. Lékařka aniž by situaci řešila, odešla a chlapce nechala s matkou na chodbě. Údajně šla telefonem kontaktovat pomoc.

Pomoc se k nim dostala až po 13 minutách. To u chlapce už nastala zástava srdce a lékaři ho museli tři čtvrtě hodiny resuscitovat. Chlapec skončil s poškozeným mozkem. Nyní se nehýbe, ani nekomunikuje.

"To, že se o tom bude možná chvíli mluvit, pomůže třeba zamezit tomu, aby se něco podobného už nikdy neopakovalo. Co vím, tak Adámek byl třetí takto fatální případ, myšleno v České republice. Musely se stát tři fatální případy, aby se třeba už někdo zamyslel? Kolik jich ještě bude? Vždy se jednalo o dítě. Já jsem tam poslal Adámka proto, že jsem ani na chvilku nepochyboval, věřil jsem vám, tak jako Adámek," vzkázal otec přes facebook pro tn.cz.

Malý Adam je nyní zcela odkázán na pomoc ostatních. "Vozidlo, ve kterém bychom mohli přepravovat Adámka, se nám podařilo zajistit díky vám občanům, kteří pomáháte Adámkovi. V tomto případě, ale zcela nejvíce pomohl pan prezident Zeman se svojí manželkou. Nebýt jejich velké pomoci, vozidlo bychom nebyli schopni zajistit. Dále také díky vám, dárcům, jsme mohli pořídit zdravotní kočárek a schodolez," dodal otec.

Témata: Lidé dětské Děti lékaři operace