Mladík si šel do lesa zaběhat. To, co následovalo, nepochopila ani policie

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. října 2018 11:28

Každému se občas stane nějaká podivná příhoda, o níž pak může vyprávět celé roky. Mladík z Nizozemska ale zřejmě nikdy nezapomene na den, kdy si šel zaběhat.

Mladík si v neděli vyrazil na vycházku na pole a rozhodl se, že se za obcí Tienhoven trochu proběhne. Cestou ale potkal něco, nad čím zůstane rozum stát. Lva.

Ne však ledajakého. Nešlo o zvíře, které někomu uteklo, byl to malý lev zavřený v kleci a odhozený v lese. Sem tam se někomu podaří najít pejsky nebo koťátka, ale lva, to se zatím ještě nestalo.

Nemohli tomu uvěřit ani policisté, kterým to běžec okamžitě zavolal. Ačkoliv později přiznali, že jim to celé přišlo naprosto nesmyslné, na místo vyrazili. A k jejich nepochopení opravdu našli mladíka se lví klecí.

Komu patří je záhadou. Na místo byl přivolán veterinář, který deníku Algemeen Dagblad popsal, že lev mohl z klece kdykoliv uniknout. O poznání víc ho ale zarazilo, kde se tam vůbec vzal. "Procestoval jsem celý svět, tohle jsem ale nikdy neviděl," svěřil se.

Policie nyní pátrá po majiteli lva, nedomnívá se ale, že by zvíře jen tak uteklo. Samotnému lvíčeti se daří dobře a po zdravotní stránce je v pořádku.

Témata: Lidé běhání