Ani všechny peníze světa by nepomohly: Dceru magnáta v letadle zabila obyčejná bageta!

Natasha Laperouse 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. září 2018 20:30

Nadim Ednan-Laperouse, majitel hračkářského gigantu Wow Toys, nedávno přišel o milovanou dceru. I když to bude znít neuvěřitelně, zabila ji bageta z letiště!

Patnáctiletá Natasha zemřela v červenci 2016 během letu z Londýna do francouzského města Nice. Cestovala spolu s otcem a nejlepší kamarádkou a na prázdniny se velmi těšila.

Před odletem si na letišti Heathrow koupila bagetu - a právě ta ji o něco později zabila! Dívka totiž netušila, že v ní byla sezamová semínka, na které byla alergická. Během letu se jí nejprve udělalo špatně. Otec jí proto dal adrenalinové injekce, které vždy nosila u sebe.

Natasha ale i po nich těžce dýchala, proto ji personál letadla uložil do uličky a na pomoc jí přispěchal i lékař, který byl v té době na palubě. Dívka přes veškerou péči upadla do bezvědomí a dostala zástavu srdce, nepomohlo ani oživování.

Navzdory neštěstí nebyl let společnosti British Airways přerušen a letadlo přistálo až v Nice. Nyní probíhá vyšetřování, které má prověřit, zda byl tento postup správný a zda byl na palubě k dispozici defibrilátor.

Natashin otec teď zveřejnil smutné vyznání. „Nyní se jako tříčlenná rodina, já, moje manželka a můj syn, stále snažíme smířit se životem bez našeho milovaného děvčátka. Je to každodenní boj a bolest je nepopsatelná. Vše nám ji připomíná. Její prázdná ložnice, školní uniforma v šatníku, či kufr sbalený na prázdniny v Nice. Nikdy jsme ho nevybalili, nešlo to," přiznal zdrcený magnát.

Témata: Velká Británie Francie letectví Letadla Natasha Laperouse